Jdi na obsah Jdi na menu
 

O nás

Pudlíky chováme již 24 let.

 Naše první pudlí slečna byla Derica Orjana. Derinku jsme koupili od úspěšné chovatelky paní Orálkové Jany, která nám velmi pomohla svými radami, co se týče chovu pudlů. Naše Derďova, jak jsme ji říkali,  měla specifickou povahu, díky které jsme si toto plemeno zamilovali a netrvalo dlouho a Derince jsme pořídili kámošku Bibi- ICH Ashen od Piastovské věže. S Bibi jsme se účastnili mnoha výstav, neboť byla ve své době velmi úspěšná a předvádět se, ji velmi bavilo. Kromě vystavování byly jejím velkým koníčkem Agility, lezení po klouzačce a jiné dovednosti které uměla ;). Bibinka byla nejlepší kamarádka mého dětství.

Obě zmíněné fenky byly stříbrné a nás také zaujala barva černá, proto jsme si pořídili malou černou toyku Midžis – ICH Princes Noire Šedý vévoda. Midžisfousek, jak jsme ji často říkali, byla naše psí láska!

Odchovali jsme mnoho krásných a úspěšných štěňat (viz. náš odchov).

Bibi nám dala krásnou a chytrou Lili, s úžasnou povahou. Dnes ICH Qweilin Elegans Sokom, která je mým společníkem při studiích v Brně. A jelikož je Lilince už 8 let, nechali jsme si její štěňátko Bailly Elegans Sokom, jejíž výstavní kariéra teprve začíná. Bailly má stejně tak jako její babička Bibi, či maminka Lili perfektní povahu a je to velmi nadaný pudlík!!

Novým přírůstkem našeho chovu se pak také stala CH Wanessa Elegans Sokom. Wanesska je pravá vnučka ICH Princes Noire (Midžis) a její matka je ICH Joanette Elegans Sokom. Wanesska je zdravá černá trpaslička s úžasným temperamentem a stejným smyslem pro lumpárny jako měla její babička Midžis, takže se není čemu divit , že i Wanesska je teď naší psí hvězdou.

A na závěr náš jediný psí kluk:), ICH Datchman of the Begonia farm, který se narodil v Belgii. Datch má skvělou vyrovnanou povahu, milý výraz, dokáže být temperamentní a živý, ale na výstavách je trpělivý a umí prodat své přednosti. Oceňujeme zejména jeho učenlivost a schopnost rychle se přizpůsobovat novým podmínkám. Během krátké doby si osvojil téměř všechny české psí lumpárny ;).

Lenka (dcera Jany Fukalové)

listopad 2012